Nye tv-udsendelser på MitCFU januar 2022

Jagten på mig selv 1
Dan. dok.-serie Instruktøren Per Wennick dykker ned i sin noget dunkle familiehistorie for at forstå, hvorfor han endte på børnehjemmet Godthåb. Her var tiden hård og fyldt med vold og overgreb. Men der var også nogen, der gjorde en stor forskel. Per opsøger køkkenassistenten Marie, der så Per og hjalp ham, selvom det betød, at hun måtte trodse den strenge plejemor. Undervejs dukker erindringen om et mystisk CIA-betalt forskningsforsøg op.
60 min. 2021 Emneord: børnehjem | døgninstitutioner | historie | forskningsforsøg 

De særligt farlige ( 1 )
Dan. dok.-serie i 3 afsnit. I Danmark kan man ikke komme i fængsel, hvis man er udviklingshæmmet – ligegyldigt hvilken kriminalitet, man har begået. I stedet bliver man dømt til anbringelse, og de farligste kriminelle udviklingshæmmede i Danmark ender på den sikrede institution Kofoedsminde på Lolland. For 15 år siden fik Kristian Almblad som den første journalist lov til at komme ind på Kofoedsminde til DR-dokumentaren “For Farlig Til Frihed”. Nu er han tilbage for at se, hvad der er sket med dem, han besøgte for 15 år siden og for at møde de nye, der er kommet til. Hvem er de, og hvad er det for et liv, de lever, inde bag det store hegn? I første afsnit møder han Jubas og Kim, to af de beboere, han fulgte dengang, men han er også nysgerrig på de nye beboere: 23-årige Nadia er en ung youtuber, der kæmper for at få kontrol over sit temperament.
38 min. 2021 Emneord: behandling | døgninstitutioner | for pædagoguddannelse | for samfundsfagsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | kriminalitet | psykisk udviklingshæmmede | udviklingshæmmede

William – det umulige valg
Dan. dokumentar fra 2021 Skal William leve, eller skal han have lov at dø? Det dilemma har Williams forældre stået i i ti år. Som fireårig gennemgik William en knoglemarvstransplantation, der efterlod ham så hjerneskadet, at han siden har været holdt i live af en respirator. Lægerne tilbød for ti år siden at slukke for Williams respirator – dengang takkede forældrene nej. Det valg har hans mor siden fortrudt og vil give sin søn fred, mens faren vil holde William i live så længe som muligt. Men hvem skal træffe den afgørelse?
59 min. 2022 Emneord: hjerneskade | hjerneskadede | respiratorbehandling | etik | for sundhedsfaglig uddannelse

Junkfood-eksperimentet ( 1 )
Dan. reportageserie Hvor farligt er junkfood egentlig? I et vildt eksperiment skal fire kendte danskere i tre uger leve af burgere, pizza, grillkylling, hotdogs og pommes fritter. Professor Bente Klarlund står i spidsen for dette ekstreme eksperiment, hvor sangeren Johnny Hansen, håndboldspilleren Rikke Hørlykke, konditoren Mette Blomsterberg og tv-værten Christian Degn stiller deres kroppe til rådighed for at finde svaret. Men tre uger på junkfood er hårdere, end det lyder til.
41 min. 2022 Emneord: ernæring | fast food | for madkundskab | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | livsstil | mad | sundhed | sundhedsvaner

Mit spaltede jeg ( 1 )
Dan. dok.-serie Følg Autumn, Elsa og Elenes hverdag med den psykiske lidelse DID. Deres personligheder er spaltet i flere dele, og de ved ikke, hvornår en ny delpersonlighed overtager kroppen. Men kan det virkelig passe, at de har flere delpersonligheder, eller er det absurd teater og noget, de bare finder på?
29 min. 2021 Emneord: dissociation | dissociative forstyrrelser | for psykologiundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | identitet | personlighedsspaltning | psykiske traumer | psykoterapi

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*