Nye tv-udsendelser på MitCFU oktober/november 2021

Sorggruppe
Indefra med Anders Agger.
Anders Agger bliver inviteret indenfor i en sorggruppe af forældre, der har oplevet den måske tungeste sorg af alle. Hvis det kan gradbøjes. De har mistet voksne børn. Og Anders Agger træder varsomt ind for at fornemme, hvordan man håndterer sorgen og tabet. Hvis man overhovedet gør det.
44 min. 2021 Emneord: børn | Danmark | døden | dødsfald | for danskundervisning | for psykologiundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | forældre | psykologi | sorg | sorgbearbejdelse | sorgterapi | tab | unge

Smertensbørn ( 1 )
Dan. dok.-serie Vores børn mistrives som aldrig før. Hvert syvende barn har fået en psykiatrisk diagnose, inden det er fyldt 18 år. Er det børnene selv, der er noget galt med? Eller er det en kaotisk hverdag i vores skoler og institutioner, de ikke kan klare? Programmet undersøger, hvorfor så mange børn får psykiske smerter. Magnus græder, når han skal i skole. Frederikke kan slet ikke koncentrere sig og har kæmpe fravær. Jonas lægger sig til at sove under bordene i klassen, og Xenia har opgivet at blive hørt. Vi undersøger, hvad forholdene i en folkeskoleklasse betyder for vores børns mentale helbred. Hvorfor eksploderer mistrivsel og psykiatriske diagnoser i disse år?
41 min. 2021 Emneord: adfærd | ADHD | børn | børn med særlige behov | den inkluderende skole | diagnoser | folkeskolen | for forældre | for lærere | for læreruddannelse | for psykologiundervisning | for pædagoger | for pædagoguddannelse | for samfundsfagsundervisning | inklusion | psykiatri | pædagogik | skoleelever | skolepsykologi | skolevæsen

Lives opdragelsesrejse ( 1 )
Norsk dokumentarserie i 6 afsnit. Live Nelvik er mor til tre. Hun synes, at der stilles for mange krav til tidens forældre, så hun går på jagt efter enklere løsninger på det at være nogens mor eller far. Verden er fuld af folk og bøger, der skal hjælpe forældre. Går det egentlig ud over selvfølelsen, spørger Live i første afsnit.
29 min. 2021 Emneord: børn | familieliv | for forældre | for kulturforståelsesundervisning | for pædagoger | for samfundsfagsundervisning | forældre | forældre-barn forholdet | forældrerollen | Norge | opdragelse | relationer samfundsforhold | selvstændighed | uafhængighed

Ud af mørket med Daniel Rye ( 11 )Mor har Alzheimers
Marie og Julie er 13 og 16 år gamle, da deres mor Helle får konstateret Alzheimers, der gør hende aggressiv og ubehagelig. De to piger lever nu med en konstant frygt for deres mor – samtidig med, at de skal overtage hendes rolle i familien. Daniel Rye besøger Marie og Julie for at prøve at forstå, hvordan årene med en syg mor i huset har påvirket dem – og hvordan man går fra barn til ung, når man allerede har været så meget igennem.
44 min. 2021 Emneord: Alzheimers sygdom | Daniel Rye | Danmark | for danskundervisning | for psykologiundervisning | for samfundsfagsundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | fotografer | følelser | gidseltagning | gidsler | Islamisk Stat | mor-datter-forholdet | psykologi | terrorisme | traumer

Livslinien
Indefra med Anders Agger.
I 24 timer sidder Anders Agger med, når Livsliniens mange frivillige tager telefonerne og svarer på chatten. Det bliver et døgn i dialog med døden, når danskere i den dybeste krise ringer ind. En balance der er allersværest, når de frivillige skal overtale de mest akut selvmordstruede til at der må sendes en ambulance, før det er for sent.
43 min. 2021 Emneord: Danmark | for danskundervisning | for psykologiundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | forebyggelse | frivillige | Livslinien | psykisk syge | psykiske problemer | rådgivning | selvmord | selvmordsforsøg | selvmordstruede | telefonrådgivning

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*