Nye tv-udsendelser på MitCFU august 2021

Sygeplejersker i sort
Stofmisbrugere, alkoholikere og hjemløse bliver også syge og skal på hospitalet. Men ofte mødes de med usikkerhed fra læger og sygeplejersker, der er i tvivl om, hvordan de skal reagere på patienter, der lever et liv på kanten af samfundet.
16 min. 2021 Emneord: misbrugere | socialsygeplejersker | stofmisbrugere | for sundhedsfaglig uddannelse

Virusmysteriet – en dansker jagter sandheden i Kina
Dan. dokumentar fra 2021 Danske Peter Embarek er på sit livs opgave. På vegne af hele verden skal han forsøge at opklare, hvordan pandemien opstod. Men missionen er fyldt med store forhindringer. Som leder af WHO-missionen havner han i et storpolitisk magtspil mellem Kina og USA, og spørgsmålet er, om missionen vil lykkes. Det er afgørende at finde kilden til pandemien, så lignende katastrofer kan forhindres i fremtiden.
43 min. 2021 Emneord: coronavirus | COVID-19 | for biologiundervisning | for samfundsfagsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | forskning | international politik | Kina | laboratorier | pandemier | politisk magt | smittekilder | smittespredning | stormagter | World Health Organization | Wuhan | zoonoser

Amanda og Anders
Parret Anders og Amanda blev forbudte kærester på psykiatrisk hospital, da begge var indlagt på den lukkede afdeling af psyk, selvom berøring er forbudt. Det unge forelskede par kæmper med selvmordsforsøg og hver deres psykiske lidelser, men Amanda vil slet ikke have en kæreste uden diagnose.
10 min. 2021 Emneord: depression | for psykologiundervisning | for samfundsfagsundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | kærlighed | parforhold | posttraumatisk stress syndrom | psykiatri | psykiatriske patienter | selvmordstruede | stress

Solvikskolen – Den svenske Steiner-skandale ( 1 ) et glansbillede
Svensk dokumentarserie i 3 afsnit. Filminstruktøren Jasper Lake har altid følt sig særligt udvalgt. Som barn gik han på en skole, hvor naturen, musik og leg var i fokus. I ni år læste eleverne ikke en bog. En dag får han kontakt til sine gamle klassekammerater. Var deres svenske Steinerskole bare et stort eksperiment? Blev de frarøvet en uddannelse? I første afsnit opsøger han én af skolens grundlæggere, som er blevet kaldt guru, magiker og en tosset slyngel.
61 min. 2021 Emneord: for kulturforståelsesundervisning | for samfundsfagsundervisning | Rudolf Steinerpædagogik | Rudolf Steinerskoler | Sverige | undervisning | undervisningsmetoder | undervisningsmetodik

Helt i særklasse – Min første nat på skolen
Dan. dok.-serie Gustav er angst for nætterne, mens Isabella med autisme kun finder tryghed under sin dyne. Puk har Downs syndrom og hendes mor er bange for, at ingen på den nye efterskole kan forstå Puk, som hun kan.
Obs – starter 18 minutter inde i optagelsen.
30 min. 2021 10 min. 2021 Emneord: handicappede | psykisk handicappede | downs syndrom | autisme | cerebral parese | for sundhedsfaglig uddannelse | efterskoler