Nye tv-udsendelser på MitCFU marts 2021

Hjemmehjælperne 1
I dette afsnit får ægteparret Fritz og Nonni besøg af SOSU-assistent Camilla Overgaard. Fritz skal have hjælp til at få insulin, og Nonni skal vaskes og i tøjet. SOSU-hjælper Simone Borup Brink besøger René, der er født spastiker. Han kan godt have lidt skiftende humør, så Simone væbner sig med tålmodighed, og lige netop i dag er René ikke tilfreds med Simones arbejde.
11 min. 2021 Emneord: for social- og sundhedsassistenter | for sundhedsfaglig uddannelse | hjemmepleje | social- og sundhedsassistenter | social- og sundhedshjælpere | social- og sundhedsuddannelser

De svære valg – en film om aflastning og Granbohus
Livet med et handicappet barn har udfordringer -” og nogle gange i så høj grad, at familieliv og overskud hænger i en tynd tråd. Her er det vigtig, at muligheden for hjælp er inden for rækkevidde. I “De svære valg – en film om aflastning og Granbohus” møder man forældre, der selv har stået i dilemmaet -” at kærligheden er der, men kræfterne mangler. Her er aflastningstilbuddet Granbohus -” for hjemmeboende børn, unge og voksne med vidtgående fysisk- og/eller psykisk handicap, en stor hjælp. I udsendelsen fortæller personale bl.a. om, at det ikke kun er en hjælp til forældrene, men også en mulighed for, at barnet eller den unge får legekammerater, oplevelser og et netværk sammen med ligesindede.
29 min. 2021 Emneord: handicappede børn | fysisk handicappede | psykisk handicappede | aflastning | Granbohus

Nødråb fra børnehjemmet
dok.-serie 17-årige Johnas har været anbragt fire forskellige steder på tre år. Anbragte børn fortæller om vold og trusler fra de ansatte. Men har de ret? “TV 2 Dokumentar” får indblik i videoer og dokumenter, der afslører en hidtil ufortalt historie om mistrivsel og manglende omsorg på en lang række børnehjem.
44 min. 2021 Emneord: anbragte børn | børnehjem | mistrivsel | omsorgssvigt | døgninstitutioner

Epidemien – Bent kæmper for sit liv
dok.-serie Bent er hårdt ramt af corona, da han indlægges på Roskilde Sygehus. Det bliver et langt forløb for både Bent, de pårørende og det plejepersonale, som døgnet rundt kæmper for patienterne. “DR Dokumentar” har i et år fulgt en række danskere tæt gennem epidemien og undersøgt, hvordan de klarer den største krise i nyere tid.

44 min. 2021 Emneord: corona | covid | for social- og sundhedsuddannelser | patienter | pårørende

Børnelokkere på nettet
Dan. kriminalmagasin Børn og unge bruger dagligt timevis på sociale medier og online på spil, og forbruget er steget under corona-pandemien. Men de er ikke alene. Også krænkere har fundet vej til både sociale medier og de ellers uskyldige online-spil som fx Fortnite og MineCraft. I 2020 er antallet af henvendelser om digitale krænkelser steget eksplosivt. “Station 2” undersøger, hvordan børnelokkerne på nettet finder deres ofre.
29 min. 2021 Emneord: blufærdighedskrænkelse | børn | børnelokkere | for danskundervisning | for forældre | for lærere | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | grooming | internet | pædofile | seksuelle overgreb | sociale medier | unge

Træk vejret med DR2
Dansk dokumentar. Skuespiller Anne Sofie Espersen fik i 2019 konstateret multipel sklerose. Nu kaster hun sig sammen med andre vovehalse ud i et vildt eksperiment for gennem simple åndedrætsøvelser, hyperventilation og iskolde gys at forbedre sit immunforsvar og styrke sin krop. Lær at trække vejret sammen med Anne Sofie og DR2 og aktivér dit indre apotek.
60 min. 2021 Emneord: afspænding | Danmark | for biologiundervisning | for idrætsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | kroppen | kropstræning | kulde | mennesket | sundhed | træning | åndedræt | åndedrætsøvelser

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*