Nye tv-udsendelser på MitCFU oktober 2020

Da far forsvandt
Dansk dok.-serie.
24-årige Alexander blev forladt af sin far, allerede inden han fyldte et år. Nu har Alexander også mistet sin mor, og han beslutter sig derfor at finde den far, han ikke kender. Alexander får hjælp af TV 2’s Kristian Bech, men spørgsmålet er, om Alexander overhovedet kan få en relation til sin far, hvis det lykkedes at finde ham?
41 min. 2020 Emneord: familier | familierelationer | far-søn-forholdet | for psykologiundervisning | for samfundsfagsundervisning | for socialrådgivere | forældrerollen | relationer | svigt

Gentesten ændrede mit liv ( 1 )
Dansk dokumentarserie i 6 afsnit. 26-årige André er bange for at udvikle bipolar lidelse ligesom sin far og farfar. Læge Charlotte Bøving og genetiker Lasse Folkersen undersøger Andrés dna for at se, om han lever med en forhøjet risiko for bipolar lidelse – men hvordan reagerer André, da Lasse fortæller, at gentesten indeholder svar om flere sygdomme?
43 min. 2020 Emneord: arvelige sygdomme | bipolar affektiv sindslidelse | diabetes type 2 | for biologiundervisning | for psykologiundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | gener | genetik | gentests | livsstil | livsstilssygdomme | sundhed | sygdomme

Sorgen og jeg
Svensk dok.-serie Hvordan kan man leve videre? I serien møder vi Claes Elfsberg i de første to år efter hans datters død. Claes møder også andre, der har mistet nogen, og en række forskellige eksperter, der har mødt sorg i løbet af deres arbejdsliv.
Danske og svenske tekster kan slås til og fra.
59 min. 2020 Emneord: sorg | sorgarbejde| kriser | tab| efterladte| dødsfald | pårørende | for psykologiundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse

Vore børns hemmelige liv
Svensk videnskabsserie Vi følger ni 6-årige, når de mødes for første gang i et førskole-miljø. Hvad laver børn egentlig, når de voksne ikke er til stede? Alt, hvad børnene gør, følges af to af Sveriges førende børnepsykologer, der hjælper seerne med at forstå, hvad der sker i børnenes verden. Hvorfor er nogle børn genert, og hvorfor er det vigtigt at lære alle følelser at kende, når man er lille?
Danske og svenske tekster kan slås til og fra.
60. min. 2020. Emneord: børn | børns udvikling | sociale relationer | følelser | for psykologiundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning

Når mor eller far er psykisk syg
Dansk dok.-serie Maries mor har angst og posttraumatisk hjernesyndrom. Sallys mor er periodisk depressiv. Og Marias mor har ADHD, angst og depression. Og sådan er det for mere end 300.000 børn i Danmark, som vokser op i familier, hvor en af forældrene har en psykiatrisk diagnose. Men hvordan er det at vokse op med en far eller en mor, som er psykisk syg? Vi følger Sally, Marie og Maria og deres familier, når de med hjælp fra psykiatrien i Aalborg forsøger at få hverdagen til at hænge bedre sammen.
43 min. 2020. Emneord: psykisk syge | børn | forældre | for psykologiundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*