Nye tv-udsendelser på MitCFU september 2020

Kroppen er mit tempel
Hvis du tror, at vegetarmad og daglig motion er moderne fænomener, så tro om igen. Allerede for over 100 år siden skriver to danske mænd en bog hver, som får stor betydning for danskernes syn på kroppen. Og som sikrer dem berømmelse langt ud over Danmarks grænser. Mændene hedder I.P. Müller og Mikkel Hindhede, og deres banebrydende tanker om vegetarisme, daglig gymnastik og seksuel frigørelse bliver toneangivende i årtierne frem til Anden Verdenskrig og lægger fundamentet for et kropsligt moderne gennembrud. Historiker Adam Holm går i de to forfatteres fodspor for at undersøge på egen krop, hvor de radikale tanker kommer fra, og om nutidens madvaner og kropskultur kan lære noget af de 100 år gamle ideer.
59 min. 2020 Emneord: ernæring | for biologiundervisning | for idrætsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | historie | I.P. Müller | idræt | kost | kostvaner | kroppen | kropskultur | kulturhistorie | Mikkel Hindhede | sundhed

Det store børneeksperiment ( 1 )
Engelsk dokumentarserie i 3 afsnit. Der er over to milliarder børn i verden med meget forskellige liv. Lægerne Chris og Xand van Tulleken vil lave en række forsøge for at se, hvad moderne børn er i stand til, og hvordan det er at vokse op i det 21. århundrede. Hvordan opdrages og påvirkes børn? Hvordan bliver de selvstændige? Og hvad er forskellen på drenge og piger i dag?
47 min. 2019 Emneord: børn | børnepsykologi | børns udvikling | drenge | eksperimenter | for danskundervisning | for psykologiundervisning | for pædagoger | forsøg | forældre | forældrerollen | levevilkår | piger | samfundsforhold | selvstændighed | uafhængighed | udvikling

Min barndoms synder ( 1 )
Overgrebet
Dansk dramadokumentarserie i 3 afsnit. Hvad får en voksen mand til at skamme sig så meget, at han vil begå selvmord? I denne True Crime-dokumentar følger hans barndomsveninde sporet tilbage til deres fortids hemmeligheder.
30 min. 2020 Emneord: børn | Danmark | drama | familier | for danskundervisning | for psykologiundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | fortrængning | Helle Hammerich | incest | Jens Mortensen | magt | magtmisbrug | misbrug | overgreb | seksuelle overgreb | udsatte familier

Min datter er sindssygt farlig
Dansk dokumentar fra 2020 24-årige Louise tror, der hænger et rumskib over hendes mors rækkehus i Sabro. Louise er paranoid skizofren og har over de seneste 12 måneder været indlagt fem gange på psykiatrisk hospital. Hendes mor, Heidi, råber nu om hjælp. Hun synes ikke, at hendes datter får den nødvendige behandling, og hun frygter, at Louise snart vil gøre noget voldsomt. Følg Heidis kamp for at få myndighederne til at indse, at hendes datter er sindssygt farlig.
43 min. 2020 Emneord: ADHD | for psykologiundervisning | for pædagoger | for samfundsfagsundervisning | for socialrådgivere | for sundhedsfaglig uddannelse | kriminalitet | paranoid skizofreni | psykiatri | psykiatrisk behandling | psykiatriske hospitaler | psykiatriske patienter | psykisk syge | psykoser | pårørende | stofmisbrug | tvangsindlæggelse
Udsendelsen følges op på TV2 News med debat om emnet

DR2 snorker igennem
Snorken kan være alt fra imponerende til decideret irriterende, og vi kender alle sammen en, der snorker, hvis vi altså ikke selv er den. I Danmark er der faktisk over en million mennesker, der snorker, man siger hver femte. En af dem er journalist Oliver Zahle, som ofte bliver sendt på sofaen af kæresten, men det skal være slut. For, som Oliver siger, er det at sove på sofaen begyndelsen på enden. På sin rejse til at blive snorkefri vil Oliver finde ud af, om det er farligt at snorke? Hvor skadeligt det er for parforholdet, om kvinder snorker og selvfølgelig … finde Danmarks vildeste snorker!
57. min. 2020 Emneord: behandling | for biologiundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | snorken | søvn | søvnforstyrrelser

Etiket: , , , , , , ,