Nye TV-udsendelser i MitCFU i august 2020

Det utilgivelige
Dansk dok.-serie En sommeraften oplever Morten Larsen det, der er enhver forælders største mareridt: Hans kæreste og moderen til deres niårige datter, Bell, slår i en psykose Bell ihjel. Tre dage inden drabet havde hun søgt hjælp på psykiatrisk afdeling, men efter mindre end et døgn var hun udskrevet igen. Nu forsøger Lisbeth Zornig at hjælpe Morten med at forstå, hvordan det kunne ske, og hvorfor ingen i psykiatrien greb ind, før det var for sent. Vil det hjælpe Morten til at finde fred og måske endda tilgive “det utilgivelige”?
43 min. 2020 Emneord: børn | drab | for psykologiundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | psykiatri | psykisk syge | psykoser | tragedier

Davids dæmoner
Advarsel: Dette program indeholder scener der kan virke stødende samt scener med seksuelt betonet indhold.
David har fået tatoveret dæmontænder i ansigtet præcis det samme sted, som hans far fik skåret væk efter en kæbekræftoperation. Kræften tog livet af faren, der efterlod det sidste af en kæmpe arv til David, en arv der har været skyld i at familien er blevet splittet, af druk og pengestridigheder. På sit dødsleje indtalte faderen beskeder på en diktafon til David, da han var bange for, at pengene skulle få den samme negative indflydelse på Davids liv, som de havde fået på hans. I programmet fortæller David sin historie, og vi er med ham på en rejse til Colombia.
58 min. 2020 Emneord: dæmoner | familier | far-søn forholdet | for kulturforståelsesundervisning | for psykologiundervisning | for samfundsfagsundervisning | kriminalitet | Medellin | narkotika | opvækst | psykisk syge | rigdom | stofmisbrug

Din lunefulde og forræderiske hukommelse
Vores hukommelse er ustabil og lunefuld – og fungerer ikke som et videokamera. Tværtimod viser nye neurovidenskabelige opdagelser, at den kan påvirkes på mange måder og bedrager os. Og i dag kan forskere endda manipulere med vores mest dyrebare minder. Bør vi være foruroligede over disse opdagelser? Er alle minder falske? Og hvorfor fordrejer vores hjerne sandheden?
53. min. 2016 Emneord: erindringer | falske erindringer | for biologiundervisning | for filosofiundervisning | for psykologiundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | forskning | hjernen | hukommelse | mennesket

Hvad er den allerbedste træning? ( 1 )
Svensk livsstilsmagasin i 3 afsnit. Vi har aldrig bevæget os så lidt som i dag. Vi har fredags- lørdags- og søndagshygge – og er alt for stillesiddende. Det indebærer helbredsrisici for over halvdelen af befolkningen. Men hvad sker der, hvis man begynder at træne? Fire inaktive par skal prøve hver sin træningsform i otte uger – guidet af opmuntrende trænere. Mens tre førende forskere måler deres fremskridt – og overvåger eksperimentet. Kan de ændre deres liv? Og hvad er den allerbedste træning?
59 min. 2020 Emneord: eksperimenter | for idrætsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | livsstil | sundhed | sundhedsfremme | Sverige | træning | træningslære | træningsprogrammer

Den følelse ( 1 ) Vrede
Norsk dokumentarserie i 5 afsnit. Hvorfor bliver vi vrede, og kan vrede bruges til noget positivt? Journalisten Njål Engesæth undersøger, hvad der sker, når vi bliver vrede. Han har mødt nogle af Norges vredeste mennesker – deriblandt en drabskvinde.
35 min. Emneord: følelser | mennesket | psykologi | vrede |for danskundervisning | for psykologiundervisning

Hvorfor kan vi ikke sove?
Urets display stirrer på dig gennem mørket. Klokken er tre om morgenen, og du er stadig ikke faldet i søvn. Mange mennesker kæmper med søvnproblemer. Alene i England udskriver lægerne flere end ti millioner recepter på sovepiller hvert eneste år. I programmet undersøger førende britiske søvneksperter, hvad vi kan gøre for at sove bedre om natten. En gruppe mennesker med søvnproblemer udsættes for en række forsøg, der skal afsløre, hvorfor de ikke kan sove – og hvad de kan gøre for at ændre deres liv.
46 min. 2019 Emneord: eksperimenter | England | for biologiundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | forskning | søvn | søvnforstyrrelser | søvnløshed

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*