Nye tv-udsendelser på MitCFU juni/juli 2020

Plejehjemmene bag facaden
Dansk dokumentar fra 2020 Else og Niels er begge 90 år og lider af demens. De bor på hvert sit plejehjem, hvor de har brug for hjælp til næsten alt. De to plejehjem ser på overfladen ud til at være velfungerende, men alligevel oplever de pårørende til både Else og Niels, at plejen og omsorgen er meget mangelfuld. Og familierne er bange for, at det står helt galt til, når de ikke selv er til stede på plejehjemmet. TV 2 Dokumentar sætter sig for at undersøge de pårørendes mistanke. Ved hjælp af skjult kamera finder vi ud af, hvordan to af samfundets svageste borgere bliver behandlet, når man kigger bag facaden. Et kig, der ryster både eksperter og ikke mindst Else og Niels’ familier.
52 min. 2020. Emneord: demens | demente | for psykologiundervisning | for samfundsfagsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | magtanvendelse | omsorgspersoner | omsorgssvigt | pleje | plejehjem | plejehjemsbeboere | plejepersonale | pårørende | skjult kamera | social- og sundhedsassistenter | social- og sundhedsuddannelser | Styrelsen for Patientsikkerhed | tvang | værdighed

Børnene på bagerste række
Dansk dok.-serie. Sally og Camilla har begge været anbragt uden for hjemmet, mens de var i skolealderen. Ingen af dem har fået folkeskolens afgangsprøve, og nu skal de til at stå på egne ben. Men hvordan klarer man sig, når man ikke har det eksamensbevis, der er så afgørende for at komme videre? DR følger fire tidligere anbragte og undersøger, hvorfor størstedelen af anbragte børn ikke får folkeskolens afgangsprøve, når de overlades til myndighederne.
44 min. 2020. Emneord: anbragte børn | anbragte unge | anbringelse uden for hjemmet | folkeskolen | folkeskolens afgangsprøver | for psykologiundervisning | for pædagoguddannelse | for socialrådgiveruddannelse | offentlige myndigheder | social forsorg | uddannelse

Livet, mens vi dør
Dansk dokumentar fra 2020. Mød fire kvinder, der lever med uhelbredelig brystkræft. Lisbet, Sabrina, Tine og Marie deler dybt personlige overvejelser om livet, der er tilbage, om eksistens, om nærhed, om relationer og om skyld. De er tætte, og det vil ingen af dem undvære, selv om de ved, at de vil miste hinanden, og derfor hele tiden mindes om, at de selv kan være den næste.
58 min. 2020. Emneord: brystkræft | døden | familier | for psykologiundervisning | for samfundsfagsundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | kræftpatienter | livet | pårørende | sygdom

Mirakler i hjernen
Lægens bord undersøger. Dansk videnskabsmagasin
Det er livsfarligt at få en blodprop i hjernen. Men hvis du kommer på hospitalet hurtigt, kan der opstå mirakler. Revolutionerende nye behandlinger kan redde din hjerne og dit liv. Peter Qvortrup Geisling følger lægernes akutte behandling, som i løbet af få timer kan betyde forskellen på liv og død.
29 min. 2020. Emneord: blodprop i hjernen | apopleksi |for sundhedsfaglig uddannelse

Hvorfor bliver man psykopat?
Det anslås, at der bor 300.000-400.000 psykopater i Storbritannien. Mange af dem har masser af selvtillid – og vi drages nærmest mod dem, selvom vi ved, hvad de er i stand til. Her undersøger vi den gådefulde lidelse psykopati og taler med førende eksperter på området for at afklare – hvad der gør folk til psykopater. Og vi møder indsatte psykopater og spørger, hvorfor de begik deres forbrydelser, og hvordan de har det med det nu.
52 min. 2017. Emneord: adfærd | for psykologiundervisning | manipulation | personlighedspsykologi | psykologi | psykopater | psykopati | Storbritannien

Hart – kræft, kemo og kærlighed
Dokumania. Den danske radiovært, sanger og skuespiller Louise Hart får i 2016 vendt op og ned på sit liv. Med fire dages mellemrum får Louise og hendes far begge konstateret kræft. DR2 har fået et unikt indblik i kræftforløbet, der gør, at der pludselig er ting fra fortiden, som Louise bliver nødt til at se i øjnene.
59 min. 2020. Emneord: døden | familier | for danskundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | kemoterapi | kræft | kræftbehandling | kræftpatienter | kærlighed | livskvalitet | livsmod | Louise Hart

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*