Nye tv-udsendelser på MitCFU april/maj 2020

Evig ung (1)
Norsk dokumentarserie i 5 afsnit. Mange frygter døden, og nogle mener, det snart vil være muligt at undgå den. Forskerne arbejder på højtryk for at finde en kur mod aldring. Indtil det lykkes, gør folk ekstreme ting for at redde sig selv – nogle går så langt som til at lade sig fryse ned i håb om på et tidspunkt at kunne vågne op til et nyt liv.
30 min. 2017. Emneord: alderdom | aldring | for biologiundervisning | for samfundsfagsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | gerontologi

Min pige er en dreng (1)
Dansk dok.-serie “Min pige er en dreng” er fortællingen om tre børn, der identificerer sig med det modsatte køn af, hvad de er født med. Men hvad skal man som forældre egentlig stille op, når ens dreng siger, han er en pige, og når ens pige siger, hun er en dreng? Jack på 12 år er født som pige. Han drømmer om at starte på hormonbehandling, så hans krop stopper med at udvikle sig til den pigekrop, som han føler sig så forkert i. Beslutningen ligger hos hans forældre, men hvordan kan man vide, om man tager den rigtige beslutning med noget, der er så definitivt? Storm på fem år er født som dreng, men opfører sig som en pige – også selv om han har masser af brødre. Er det en fase, eller er han transkønnet?
29 min. 2020. Emneord: børn | for biologiundervisning | for forældre | for lærere | for psykologiundervisning | for samfundsfagsundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | hormonbehandling | identitet | kønsidentitet | kønsskifte | transkønnede | transkønnethed | unge

Hvorfor er nogle mennesker bare nogle totale røvhuller?

Du møder dem på arbejdet, i trafikken, på ferien, eller når du handler ind. Røvhuller! En person, der skider på andre og udnytter enhver situation til egen fordel. Hvorfor lytter vi til sådanne personer? Hvordan håndterer man røvhulsopførsel? Og bærer vi alle sammen rundt på et røvhul i os?
53 min. 2019. Emneord: adfærd | adfærdspsykologi | egoisme | empati | etik | for psykologiundervisning | for samfundsfagsundervisning | samfundsetik

Når psyken tager kontrol over kroppen (virtuelt materialesæt)

Et virtuelt sæt er en samling af læremidler, som med fordel kan lånes sammen. Vær opmærksom på, at læremidlerne ikke nødvendigvis er tilgængelige i samme periode.
Pædagogiske noter:
Dette virtuelle materialesæt indeholder tre tv-udsendelser om henholdsvis anoreksi, selvskade og overtræning. Hver især er de vinkler ind i en vigtig problemstilling, som mange unge har kendskab til på den ene eller anden måde. Tv-udsendelserne kan både ses enkeltvis eller i sammenhæng. Der er pædagogiske noter og kapitelsæt med forslag til reflekterende spørgsmål til alle tre film.
Emneord: barndom | børn | børneliv | for lærere | for læreruddannelse | for psykologiundervisning | for pædagoguddannelse | psykiske problemer | selvskadende adfærd | ungdom | ungdomsliv | unge

Lykkeland?
Dansk dokumentar fra 2019. Hvordan kan Danmark være blandt verdens lykkeligste lande og hvordan passer vi på lykken, så den ikke forsvinder? Michael Laudrup, Connie Nielsen, René Redzepi, Sofie Gråbøl og internationale forskere fortæller om et Danmark, hvor man har haft succes med at opbygge et demokrati med fred og tolerance – som vi måske nu er ved at sætte over styr?
59 min. 2019. Emneord: Danmark | dansk kultur | for danskundervisning | for kulturforståelsesundervisning | for samfundsfagsundervisning | lykke | Norden | nordisk kultur | Skandinavien | værdier

Etiket: , , , , , ,