Nye tv-udsendelser på mit CFU januar/februar 2020

Nadja og de 170 kilo
Dansk reportageserie Nadja er 32 år og har kæmpet med vægten, siden hun var barn. Hun har forsøgt at tabe sig det meste af sit liv, men det er aldrig lykkedes at opnå et varigt vægttab. I dag vejer Nadja 170 kilo. Nadja spiser ekstreme mængder mad på kort tid, og hun føler, hun har mistet kontrollen. Nu møder Nadja Lisbeth Zornig, der tror, at Nadjas fedme er en konsekvens af en dårlig barndom. Sammen forsøger de at finde årsagen til Nadjas overvægt, og for første gang får Nadja et håb om at komme ud af sit madfængsel.
40 min. 2020.

Lortemor
Dansk dok.-serie Det er så let at føle sig som en dårlig mor! Det kan være et stort chok at blive mor, og vi kræver meget af os selv, før vi føler, at vi slår til i den nye rolle. Hvad sker der med familielivet, når vi ikke kan leve op til vores egne forventninger om at være en god mor? Og hvad kan vi ændre, så kommende mødre får en lettere start i morrollen?
30 min. 2020. Emneord: for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse

Døde pigers dagbog
Dansk dokumentar fra 2020. En forårsdag i 2019 begår den 20-årige Maja Luna selvmord. Efter hendes død opdager moderen, at datteren var med i et hemmeligt netværk på Instagram, hvor hun sammen med hundredvis af piger delte voldsomme billeder og tekster af selvskade og selvmord. Programmet undersøger det hemmelige netværk og afdækker, hvordan de unge piger inspirerer hinanden til at skade sig selv og i værste fald ender med at tage deres eget liv.
43 min. 2020. Emneord: for psykologiundervisning | for pædagoguddannelse | for socialrådgiveruddannelse | for sundhedsfaglig uddannelse | Instagram | misbrug | netværk | psykiske problemer | selvskadende adfærd | sociale medier | trivsel | unge

Mandefald ( 1 ) – når mænd er alene
Dansk dok.-serie i 4 afsnit. Aldrig har så mange mænd boet alene og været familieløse. Hver fjerde mand får aldrig børn. Halvdelen af alle ufaglærte mænd bor alene, ofte med en usund levestil. Denis har i 11 år siddet derhjemme og spillet computerspil. Nu vil han gerne ud og finde et arbejde og en kæreste. Mike er en ung landmand og festmusiker, der på egen krop mærker, at der er langt mellem de unge piger på landet. Men han håber stadig på at finde en kæreste – måske i Thailand?
43 min. 2020 Emneord: boligforhold | enlige | for danskundervisning | for kulturforståelsesundervisning | for samfundsfagsundervisning | livsstil | mænd | ufaglærte | sundhed

Annes nye ansigt
Dansk dokumentar fra 2020 Mød Anne, som er født med et ansigt, der ikke ligner alle andres. Det vokser ikke, som det skal, fordi hun har den sjældne sygdom Crouzons syndrom. Da Anne var bare seks måneder år gammel, foretog lægerne de første nødvendige indgreb. Siden har de operation for operation givet Anne et nyt ansigt, og et tv-hold har fulgt Anne og hendes forældre undervejs. Det har været en barsk forvandling, og Anne, der i dag er 22 år, fortæller her sin historie for at minde os om, at vi ikke må dømme hinanden på udseendet.
40 min. 2020 Emneord: anderledeshed | børn | for forældre | for lærere | for pædagoger | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | handicappede | handicappede børn | medfødte misdannelser | mobning | sjældne sygdomme | syndromer | udseende

Etiket: , , , , , , ,