Nye tv-udsendelser på MitCFU december 2019

Mor, han er dansker ( 1 )
Dansk dokumentarserie i fem dele. Arbenitas familie skal snart på den årlige tur til hjemlandet Kosovo. Hun drømmer om at få sin danske kæreste Alexander med, på trods af at hendes far stadig ikke har mødt ham. Hinda leder efter kærligheden på Tinder, men ikke alle synes om hendes frigjorte livsstil, og en opdatering fra et familiemedlem vækker svære følelser. Jenan er i dag gift med danske Thomas, men for bare to år siden virkede det helt urealistisk, at de kunne få hinanden. Det er ikke nemt, når ens forældre synes, man er blevet forelsket i den helt forkerte, så kan det lykkedes de unge kvinder at finde kærligheden og få familiens accept?
29 min. 2019. Emneord: blandet ægteskab | danske mænd | familier | familierelationer | familiesociologi | for danskundervisning | for samfundsfagsundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | fordomme | kulturforskelle | kulturmøde | kærlighed | muslimske kvinder | tro | ægteskab

Det seje træk for Nicolai
Dansk dokumentar fra 2019 Familien Bredahl fra Vestjylland er i eliten, når det drejer sig om traktortræk – landmændenes svar på Formel 1. Målet er ikke at vinde, men at redde den yngste søn, Nicolai. Da Nicolai Bredahl kørte galt på vej til skole, blev han lam. Pludselig sad den 18-årige mekanikerlærling i kørestol. Han var fanget i sin krop, havde mistet evnen til at tale og langsomt mistede han også lysten til at leve. Men så tog familien en drastisk beslutning. De købte et monstrum af traktor og begyndte at køre træk. For måske kunne tusindvis af hestekræfter og et stærkt familiesammenhold give Nicolai lysten til at leve igen?
41 min. 2019. Emneord: familieliv | familier | familiesammenhold | for socialrådgivere | for sundhedsfaglig uddannelse | handicap | levevilkår | livsglæde | livskvalitet | traktortræk

Anoreksi
Anders Agger får lov at følge tre kvinder, som usædvanligt ærligt fortæller om at lide af anoreksi. De har sultet sig i mange år og begynder nu at betale prisen. Anders Agger prøver at forstå, hvad det er for en sygdom, der har så stærke kræfter, at nogle kvinder hellere vil dø end tage på.
62 min. 2019. Emneord: anoreksi | for biologiundervisning | for psykologiundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | kroppen | kropsidealer | kropsopfattelse | kvinder | piger | psykiske sygdomme | spiseforstyrrelser

Sådan slikker danskerne
Lakridspiber, sismofytter, chokoladeskildpadder og meget andet slik konkurrerer mod hinanden, når Joakim Ingversen finder danskernes yndlingsslik. Sammen med danskerne slikker smagsdommerne Pia Kjærsgaard, Umut Sakarya, og Mette Blomsterberg sig frem til danskernes yndlingsslik. Anne Glad serverer antropologisk guf om danskernes slikvaner gennem tiden, og Joakim går helt tæt på nogle af de mennesker, der bestemmer, hvordan slik skal smage.
60 min. 2019. Emneord: chokolade | for danskundervisning | for madkundskab | for sundhedsfaglig uddannelse | lakrids | slik | sukker | sukkerforbrug | sundhed | sødestoffer | vingummi

En perfekt förälder ( 1 )
Hur gör man med barn och skärm?
Svensk dokumentarserie i fire dele. Erik ’Jerka’ Johansson er kendt som Patrik i SVT’s ’Bonusfamilien’, og han er efterhånden blevet hele Sveriges bonusfar. Men det har ikke ændret hans egen forældreangst. For hvordan er man egentlig en god forældre? Hvordan skal man forholde sig til spørgsmålene om skærmtid, om sukker, om lykken og om døden?
Johansson har skabt et program, hvor han prøver at finde svar på de mange tvivlsspørgsmål, man har som forældre, og han spørger både voksne, eksperter og børnene selv til råds.
Første afsnit handlet om de små farvede skærme, som vi nogle gange er så bange for, vil smelte vores børns hjerner. Hvor meget iPad-tid er for meget iPad-tid? Johansson træffer både en skærmfri familie, taler med eksperter og med et børnepanel, og han får besøg af skuespilleren Emma Mohlin og Forfatteren Alex Schulman.
30 min. 2019. Emneord: børn | familieliv | for lærere | for læreruddannelse | for pædagoger | for pædagoguddannelse | forældre-barn-forholdet | forældrerollen | fædre | opdragelse | relationer | skærmtid | sociale medier

Vandets hemmeligheder
Dansk dokumentar fra 2019. Lasse Spang Olsen finder sammen med to professionelle sommelierer det allerbedste drikkevand i Danmark. Han møder forskere, der alene ved tankens kraft kan kommunikere med vand og efterprøver, om der virkelig findes vand, der har ekstraordinære kræfter. Og så tester han på egen krop, hvor lang tid man kan overleve på en tømmerflåde helt uden vand, og hvad der sker, hvis man i manglen på vand, forsøger at overleve ved at drikke sin egen urin. Selvom vand spiller en enorm rolle for mennesket, er det begrænset hvor meget man egentlig véd om vand. Men ny forskning viser, at vand ér meget mere – og kan meget mere – end man hidtil har vidst.
60 min. 2019. Emneord: drikkevand | for biologiundervisning | for natur/teknologiundervisning | for naturfagsundervisning | vand | vandforsyning | vandkvalitet | vandmangel | vandressourcer

Etiket: , , , , , , , , ,