Nye tv-udsendelser på MitCFU oktober 2019

Bliver min hjerne rask?
Dansk dokumentar. Olivia står overfor en operation, der kan ændre hendes liv for altid. Hun er hårdt ramt af epilepsi, og sygdommen bremser hendes ungdomsliv, og præger hele familien. Nu står Olivia overfor en stor operation i hjernen, der kan gøre hende rask og give hende friheden til at leve sit liv, ligesom hun vil. Men der er også risiko for, at operationen ikke virker – og tværtimod koster Olivia evnen til noget af det, der er allervigtigst for hende. At spille klaver.
29 min. 2019. Emneord: behandling | epilepsi | for sundhedsfaglig uddannelse | hjernen | kirurgi | neurokirurgi

Fri mig fra min far ( 1 )
Dansk dokumentarserie i fire dele. En opvækst med massivt omsorgssvigt hos en voldelig far, og tabet af den elskede bonusmor, Charlotte, har sat sine tydelige spor i Idas liv. Når hun drikker og ryger hash kan hun få tankemylderet på afstand, men dagen efter vender det hele tilbage. Så Ida kæmper en konstant kamp for at få sit liv på ret køl, få styr på hashmisbruget og for at bryde det mønster, som er alt for nemt at falde tilbage i.
30 min. 2019. Emneord: familierelationer | far-datter-forholdet | for danskundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | misbrugere | mønsterbrydere | omsorgssvigt | social arv | tilgivelse | unge | veninder

Krig i blodet – en kur mod kræft?
Engelsk dokumentar fra 2019. 53-årige Graham og 18-årige Mahmoud har to ting tilfælles: De er begge dødssyge af cancer. Og de medvirker begge i et medicinsk forsøg med T-celle terapi – en behandlingsform med så gode resultater, at den radikalt kan ændre den måde, vi behandler kræft på. Vi følger de to patienter og møder dr. Martin Pule, videnskabsmanden, der har udviklet behandlingen. Og vi følger det moralske dilemma: Hvor meget håb må personalet give patienter, hvis overlevelse afhænger af et forsøg, som ingen kender resultatet af?
101 min. 2019. Emneord: behandling | cellebiologi | celler | for biologiundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | forskning | immunforsvaret | immunterapi | kræft | kræftbehandling | kræftpatienter | medicinske forsøg | T-celler | videnskab

Plejehjemmet Dagmarsminde
Indefra med Anders Agger. I Nordsjælland langt ude på landet bor der en halv snes svært demente i et privatdrevet plejehjem. Anders Agger får lov til at dele livet med personale og beboere i et par dage for på nærmeste hold at opleve, hvad der gør Dagmarsminde til et helt særligt sted. På det private plejehjem er sansestimulering, hjemlige omgivelser, massage, dyr og udeliv, god mad, dans, musik og fællesskab værdier, der prioriteres højt. Dagmarsminde er ledet af May Bjerre Eiby, der selv har oplevet, at hendes far sygnede hen som dement, før han døde. Nu er hun med til at skabe et alternativ for mennesker, der ikke har brug for at sidde på deres værelser klæbet til tv, men rent faktisk nyder at være en del af et levende fællesskab.
44 min. 2019. Emneord: alderdom | Danmark | demens | demente | for danskundervisning | for samfundsfagsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | livskvalitet | omsorg | plejehjem | ældre | ældreforsorg | ældrepleje

Kemohjerne ( 1 )
Dansk dramaserie. Oliver er 28 år. Han studerer, hygger sig med vennerne og er lige begyndt at date Signe. Han lever kort sagt et ret perfekt liv. Men en scanning på Riget vender op og ned på alting. Nu handler hans fremtid pludselig ikke længere om at have, men om at miste; Signe, sig selv – og måske også livet.
16 min. 2019. Emneord: for danskundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | hospitaler | humor | kritisk sygdom | kræft | kræftbehandling | kærlighed | livssyn | testikelkræft | unge | venner

Akutpsykiatrien
Indefra med Anders Agger. Når man bliver pludselig psykisk syg uden for lægens åbningstid og ikke længere kan holde sammen på sig selv eller sit liv, rykker et akuthold af psykiatere og paramedicinere ud. Anders Agger får plads på bagsædet i ambulancen og bliver blandt andet lukket med ind hos en dybt psykotisk kvinde, som psykiater Hans Henrik Ockelmann skal overtale til en indlæggelse. Det kræver både politi og gode talegaver.
44 min. 2019. Emneord: akut psykiatri | akutberedskab | for psykologiundervisning | for samfundsfagsundervisning | for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabsundervisning | for sundhedsfaglig uddannelse | psykiatere | psykiatri | psykiatriske patienter | psykisk syge

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*