Biblioteket anbefaler

Biblioteket bugner af nye spændende bøger og nedenfor har vi udvalgt tre af dem som vi synes særligt godt om. Rigtig god læselyst!

The art of hygge : how to bring Danish cosiness into your life (64 Art)

Image result for The art of hygge : how to bring Danish coziness into your life dansk

Hygge! Et særligt begreb der i særdeleshed knyttes til Danmark. Og netop begrebet hygge har de seneste år tiltrukket sig opmærksomhed i udlandet, hvilket har resulteret i flere bogudgivelser og endda også forskningsprojekter. Bogen The art of hygge: how to bring Danish cosiness into your life er en guide til hvordan man bringer mere (dansk) hygge ind i sit hjem, med alt fra æblekage til en hjemmestrikket sweater. Læs den og få ny inspiration til dit eget hjem, eller læs den for at få et indblik i det særegne hyggebegreb som de fleste danskere tager for givet. I hvert fald er bogen god og nem at læse, man fristes ligefrem til at kalde den hyggelig.

Jackson, Elias & Larsen, Elias(2016): The art of hygge: how to bring Danish cosiness into your life, Summersdale. 140 sider.

Find bogen på biblioteket via følgende link

Klar tale – Redskaber til kommunikation på arbejdspladsen (60.13 Fog)

klar tale - bog

En rigtig brugbar og lettilængelig bog der både henvender sig til det pædagogiske- og sundhedsområdet. Bogen er let tilgængelig og indeholder en række modeller, der kan hjælpe til at forstå, hvad der sker i forskellige situationer, hvor der kommunikeres. Desuden indeholder den konkrete redskaber, der kan hjælpe den enkelte til en klarere og mere målrettet kommunikation. Bogen omhandler bl. a. emnerne; samarbejde, aktiv lytning, at kunne sige nej, feedback, konflikter og den vanskelige samtale.

Fog Hansen, Carsten(2016): Klar tale – Redskaber til kommunikation på arbejdspladsen, Munksgaard. 144 sider.

Find bogen på biblioteket via følgende link

Ind til min mor (sk Bonnén)

ind til min mor - bog

Kaspar Kaum Bonnéns roman, Ind til min mor, er en undersøgelse af en barndom, ungdom og et voksenliv præget af morens altoverskyggende sygdom. Hvordan en mors vrangforestillinger og fantasier har sat sig i barnet, som cigaretrøgen fra hendes cigaretter sætter sig fast i jeg’ets sofa. Morens død er udgangspunktet for romanen, og gennem oprydningen og tømningen af den lejlighed, hvor hun har boet, og børnene er vokset op, hvirvles minder og anekdoter frem. Minder om en kærlig og besværlig mor, spæde skridt mod selvstændighed og forsøg på ikke at fæstne sig ved morens svigt, men ved hendes styrker. En stærk erindringsroman om at vokse op med en skizofren mor og konsekvenserne heraf, som lægger op til debat.

Bonnén, Kaspar Kaum(2016): Ind til min mor, Vandkunsten. 220 sider.

Etiket: , , , ,