Gamles sociale liv

Gamles sociale livDer er netop udkommet en ny bog på Munksgaards Forlag af Jens Kofod om ældres sociale liv. Forlaget skriver:

“Hvordan kan plejepersonalet imødegå den sociale død, der kan ramme meget gamle mennesker i Danmark? Det giver denne bog noget af svaret på.

I de sidste år af deres liv oplever mange gamle mennesker, hvordan deres krop kommer i vejen, når de vil tage del i verden omkring dem. Kroppen isolerer dem i deres hjem, og den isolerer dem fra sociale fællesskaber.

Bogen Gamles sociale liv sætter ansigter på den vigtige historie om ensomhed og social død, som de gamle mennesker er forhindret i selv at fortælle. Historierne i denne bog er resultatet af en dialog mellem de gamle og bogens forfatter, Jens Kofod.

Bogen kan dels anvendes som debatbog og dels som lærebog, idet den også rummer gode opgaver, der kan sætte gang i det konkrete arbejde med at imødegå den sociale død blandt gamle.”

Hør interview med forfatter på DR p1.

Bogen kan lånes på skolens biblioteker. På nogen afdelinger er den endnu på vej. Spørg bibliotekaren, hvis du vil låne den.

Jens Kofoed: Gamles sociale liv. Munksgaard, 2015. 144 s. ill.

Etiket: